Ik maak in mijn behandelingen gebruik van verschillende technieken voor uw paard/pony:

Emmett Techniek

De Emmett Techniek komt uit Australië. Het is een zeer zachte en effectieve spierontspannings- en fasciatechniek. Met lichte druk op bepaalde spier- en peespunten, evenals nauwkeurig gedefinieerde grepen, kan spierspanning zeer snel voorzichtig worden opgeheven en fysieke ongemakken worden verlicht of permanent geëlimineerd. Blokkades kunnen worden opgeheven en het lichaam komt weer in balans. Het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Het paard krijgt een nieuw, beter lichaamsgevoel, is expressiever in beweging en heeft meer souplesse, balans en algemeen welzijn.

Wat is (sport)massage
Sportmassage is het manipuleren van het zachte weefsel met als doel ontspanning te creëren bij uw paard en eventuele spierproblemen te ontdekken. De massage geeft pijnverlichting voor uw paard, maar is ook vooral bedoeld om eventuele blessures in de toekomst te voorkomen. De massage heeft zowel een psychologisch als een fysiologisch effect op uw paard. De lichaamssystemen van het paard die profiteren van een massage zijn het spierstelsel, de bloedsomloop, het zenuwstel en de huid.

Sport)massage zet je in bij behandeling en preventie van blessures, bij behandeling van een dierenarts of als begeleiding naast revalidatie, bij problemen/slijtage aan spieren, pezen of banden en gewrichtsproblemen, bij problemen tijdens het rijden, zoals moeite met stelling nemen, etc., voor de wedstrijd of na de wedstrijd, als begeleiding in de sport, voor paarden met stress.

De voordelen van (sport)massage voor je paard zijn om het lichaam van je paard soepel en in balans te houdenspieren laten ontspannen of te stimulerenprestaties van je paard helpen te verbeteren en de bewegelijkheid toe te laten nemenafvalstoffen helpen te verwijderen via het lymfevatenstelsel en het afbreken van littekenweefsel.

Van de De Masterson Method® heb ik het weekend seminar gevolgd en deze werd gegeven door Jim Masterson zelf. De Masterson Method® is een unieke, interactieve methode van lichaamswerk voor paarden die iedereen kan leren. Jaren van stress en stijfheid kunnen vaak worden opgelost in een paar sessies, door het verlichten van opgebouwde spanning in de kernspieren en de belangrijkste knooppunten van het lichaam, die van invloed zijn op de prestaties van het paard.

Met de Masterson Method® leer je de reacties van het paard te herkennen en te gebruiken om spanning te vinden en op te lossen. In tegenstelling tot traditionele massage, wordt er gewerkt met het zenuwstelsel van het paard en neemt het paard actief deel aan het proces. Het is iets wat je met het paard doet, in plaats van aan het paard. Deze participatie en interactie zijn wat de methode fascinerend maakt voor degenen die het gebruiken en transformerend voor het paard.

Medical en Functional Taping

Tapen wordt al jaren succesvol ingezet bij paarden. Onder andere in de sport of bij het herstel van blessures wordt veel gebruik gemaakt van tape.

De tape die ik gebruik is speciaal ontwikkeld voor dieren en heeft een anti-allergische lijmlaag. Het ventileert en is huidvriendelijk. Hierdoor kan de tape een paar dagen blijven zitten.

Tape ondersteunt het herstel en lichaamseigen genezing, zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De tape heeft een liftend effect op de huid en fascia wat zorgt voor een betere circulatie, minder druk op pijnreceptoren en stimuleert het neurologisch systeem. De tape zorgt daardoor voor pijnverlichting, sneller herstel en een betere beweging.

Via de vacht heeft de tape nagenoeg dezelfde werking als bij ons op de huid. Taping is dan ook een onmisbare aanvulling op de (massage) behandeling, training van het paard of ter ondersteuning van blessures of revalidatie.